Beleef onze prachtige omgeving met een fietsroute

Zijlstra Tweewielers vindt u aan de rand van een prachtig duingebied in Castricum. Verken deze mooie omgeving tijdens een fietstocht. Afhankelijk van het seizoen valt er van alles te zien. Van rijkelijk gekleurde natuur tot tal van dieren zoals trekvogels. Om u op weg te helpen, hebben we hieronder een aantal schitterende fietsroutes op een rij gezet.

Vergeet onderweg vooral niet om even bij ons op de koffie te komen.

Fietsen door Castricum, Heiloo en Egmond-Binnen

Deze uitgestrekte fietsroute is erg afwisselend en leidt u door zowel mooie dorpjes als het Noordhollands Duinreservaat. Op een aantal punten is de Noordzee ook erg dichtbij en kunt u er eventueel voor kiezen om even uit te waaien op het strand. Een bezoek brengen aan bezoekerscentrum De Hoep behoort daarnaast ook tot de mogelijkheden. Daar is van alles te leren over het duinreservaat en het zuiveren van water. De speciaal aangelegde tuin, aanwezig bij het centrum, toont u het ontstaan van het duinlandschap. Deze route is iets meer dan 27 kilometer lang en legt u in ongeveer 1 uur en 35 minuten af.

Bekijk deze route op route.nl.

Fietsen door de grote stille duinen bij Castricum en Egmond

Maak kennis met de breedste duinen van Nederland tijdens deze fietsroute. Het duingebied ontstond toen de provincie Noord-Holland rond 1900 een gebied van 1100 hectare van prinses Zu Wied kocht. Dit deed de provincie met het plan om er een ziekenhuis voor geesteszieken op te zetten. Hier was echter slecht 80 hectare voor nodig. Het overige deel werd gebruikt voor de aanleg van het Noordhollands Duinreservaat. Tijdens deze route ontdekt u oude dennen en een duinmeer waar, afhankelijk van het seizoen, verschillende vogels te zien zijn. Deze route is bijna 30 kilometer lang en legt u af in ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Bekijk deze route op route.nl.

Ontdek Bakkum, Limmen, Egmond en Heiloo

Tijdens deze fietstocht door het Noordhollands Duinreservaat ziet u kalkarm zand geleidelijk aan overlopen naar kalkrijk zand. Dit is merkbaar aan de steeds groener wordende vegetatie. In het midden van het duingebied zijn daarnaast hoge en ruige duinen te ontdekken waarvan de toppen soms wel 30 meter kunnen zijn. Beklim de uitkijktoren die u onderweg tegenkomt voor een prachtig uitzicht over dit gebied. Deze fietsroute is bijna 30 kilometer lang en legt u af in ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Bekijk deze route op route.nl.

Uw lokale fietsspeciaalzaak nabij station Castricum sinds 1931. Binnen ons assortiment fietsen en e-bikes vindt u de fiets die perfect bij u past.

Snel naar:

Openingstijden

Maandag: gesloten

Dinsdag: 09:00 tot 18:00

Woensdag: 09:00 tot 18:00

Donderdag: 09:00 tot 18:00

Vrijdag: 09:00 tot 18:00

Zaterdag: 09:00 tot 16:30

Zondag: gesloten

Contact

Mient 53, 1901 AC Castricum

0251 652 658

postbus@wielen15.demon.nl

Social media